P. de Boorder en Zoon P. de Boorder en Zoon
 
Interesse in producten/prijzen
Groenoord fase 1B
 

Groenoord fase 1B

Groenoord fase 1B

In opdracht van de hoofdaannemer Ouwehand Bouw uit Katwijk is P. de Boorder & Zoon B.V. bezig om de betonwapening voor het project Groenoord fase 1B te Leiden te realiseren.

De nieuwe wijk Groenoord wordt gebouwd op de locatie van de Groenoordhallen in Leiden. Het grootste gedeelte van de huidige bebouwing wordt gesloopt. Alleen de Eschertoren en het grootste deel van Groenoordplaza blijven behouden. Het bouwproject ‘Groenoord: van hallen naar huizen’ omvat verschillende typen hoogwaardige huizen en appartementen.

Fase 1B bestaat uit 22 Poorterswoningen. De Poorterswoningen vormen de buitenste ring van Groenoord en zijn daarmee heel gezichtsbepalend. De verhoudingen in de gevels zijn typisch traditioneel Leids; met overal mooie, grote kozijnen. Het aanzicht wordt gevormd door hoofdzakelijk klassiek metselwerk, met af en toe een wit gekeimde gevel. De woningen aan de zuidzijde - de bovenste rand - kijkt uit op een speelveld met slingerende wandelpaden, sierbomen en speeltoestellen. De andere zijde deelt een bomenrij met de straks te bouwen Dokmeesterhuizen.

De werkzaamheden voor P. de Boorder & Zoon B.V. zijn gestart in week 2, 2012 met het onderdeel funderingsbalken.

Hieronder vindt u een aantal foto’s van de status van het project.

Created by Trefnet Powered by SHARK CMS SHARK CMS